Boeken

Neder – Afrika, een novelle over de andere jaren ’80, speelt zich af in Amsterdam en Kampala. Hoofdpersonen zijn Guul van Bergen en Willem Montis. Guul van Bergen worstelt met zijn geloof. Hij wil ‘iets doen’ om het verschil te maken en organiseert een vrijwilligerskamp in Oeganda. Maar hij komt er achter dat de dominee voor wie de vrijwilligers werken een charlatan is. De andere hoofdpersoon, Willem Montis, is werkstudent en wil eindelijk wel eens afstuderen. Ook moet hij nog een stukje schrijven. De twee hoofdpersonen kennen elkaar niet, maar hun werelden vloeien in elkaar over als het onthutsende einde nadert.
Jaar van verschijning: 2008
Aantal pagina’s: 206
ISBN: 9789088346675
Prijs: 16,95
Geïnteresseerd? Bestel hier.

Help! Word ik werkloos? Troost en advies in onzekere tijden.
De individuele werknemer in een groot bedrijf ziet vandaag de dag bewegingen om zich heen die weinig goeds voorspellen. En op een dag is het misschien zover. Ontslag. Ontslagen worden is extra zuur voor de oudere werknemer. De laatste jaren is het makkelijker geworden om oudere werknemers te ontslaan. Dit gegeven houdt geen rekening met de bereidheid van werkgevers om oudere werknemers aan te nemen. Guillaume van den Berg maakte het zelf mee. Hij beschrijft zeven manieren die bedrijven hanteren om zich van grote groepen werknemers te ontdoen, maar ook zeven manieren om weer aan het werk te komen.
Jaar van verschijning: 2009
Aantal pagina’s: 114
ISBN: 9789088348693
Prijs: 14,95
Geïnteresseerd? Bestel hier.

Ver trekken de treinen is een zoektocht in gedichten. Woorden zoeken naar taal en de zin van het leven. In deel één van de bundel is de dichter de vertolker van een filosofische, lakonieke, en soms wat zwaarmoedige kijk op het leven. Wat is de zin van het shoppen in een winkelcentrum, een toren langs een snelweg, de geschiedenis van het communisme of een liedje van Drs. P? In deel twee worden woorden uitgerekt of in stukjes gehakt, uit elkaar getrokken of naast elkaar gezet. Ver trekken de treinen: om in een vertrekkende, stilstaande of ver-trekkende trein te lezen.
Jaar van verschijning: 2011
Aantal pagina’s: 48
ISBN: 9789461765338
Prijs: 12,95
Geïnteresseerd? Bestel hier.

In 2011 leverde Guillaume tevens een bijdrage aan het boek Annakerk, een baken in de tijd 1928 – 2011. (Uitgeverij Totemboek Amstelveen, 2011)

Op dit moment werkt Guillaume aan een boek over Syb de Lange, spraakmakend studentenpredikant.

 

Comments are closed.