Een leven als vriend

De memoires van Syb de Lange, de dominee die niet veroordeeld werd

Op 24 september is verschenen:

Een leven als vriend. Memoires van Syb de Lange (1930-2018),

dominee, studentenpredikant, bezorgd door Guillaume van den Berg.

Syb de Lange was dominee in Den Burg (Texel) en Deventer en kreeg als studentenpredikant aan de VU in Amsterdam bekendheid met zijn ‘Bijbelspelen’, eenakters waarbij hij op expressieve wijze de Bijbel las, of, zoals hij zelf zei, de Bijbel speelde.

Hij was een van de deelnemers aan een symposium over homotheologie in 1989 en de recensie in Trouw van de symposiumbundel met daarin zijn bijdrage ‘Christus en promiscuïteit’ leidde tot geweldige opschudding in behoudend gereformeerd Nederland. Er werd opgeroepen tot een veroordeling maar daar kwam het toch niet van. De affaire heeft hem zeer geraakt, maar niet gebroken, hij behield zijn strijdbare karakter.

Tot op hoge leeftijd zette hij zich in voor zijn medemens, in het bijzonder voor vluchtelingen. En hij bleef een verdienstelijk toneelspeler.

Ik was tijdens mijn studie jarenlang actief in het studentenpastoraat aan de VU en raakte bevriend met Syb de Lange. Ik  interviewde hem over een langere periode, tot een paar maanden voor zijn dood in 2018.

Bent u geïnteresseerd in een exemplaar? Stuur een email naar: guidovandenberg26@gmail.com

Een leven als vriend. Memoires van Syb de Lange (1930-2018), dominee, studentenpredikant. Uitgeverij EON Pers Amstelveen.

ISBN 978 90 77246 92 4,  96 bladzijden. € 17,50 (excl. 1,50 als evt. bijdrage verzendkosten)

 

 

 

1 Comment

Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*