SPONTAAN GHETTOFEEST

SPONTAAN GHETTOFEEST: HET ZESDE BOEK VAN GUILLAUME VAN DEN BERG

Op de grens van Amsterdam en Amstelveen, onder een aanvliegroute van Schiphol, ligt Uilenstede, een wooncomplex voor studenten bestaande uit een flink aantal non-descripte torenflats. Zo’n jaar of vijftig inmiddels alweer wordt hier gewoond, gefeest, gestudeerd (een beetje), gekookt (veel pasta), gezopen (heel veel), geneukt, geruzied en ook springt er wel eens iemand naar beneden. Tal van gebeurtenisssen, teveel om op te noemen, vonden hier in de afgelopen jaren plaats. De auteur verbaast zich erover dat hier relatief weinig over in de letteren, of wat daarvoor doorgaat, te vinden is. Onder het motto ‘meer Uilenstede in de literatuur’ schreef hij ‘Spontaan Ghettofeest,’ een verhaal over een merkwaardige gebeurtenis uit 1978 die uitliep op een huldeblijk aan een politicus. Naast ‘Naar het strand,’ dat ook op Uilenstede speelt, bestaat de bundel uit verhalen over soldaten die zich vervelen, een hospita met het hart op de tong, naïviteit in Marrakesj, een psychose, corruptie: het zesde boek van Guillaume van den Berg staat kortom voor een avond onvertogen leesplezier.’

Verschijningsdatum: 26 november 2022

Aantal pagina’s: 82

ISBN: 9789 4646 577 46

Prijs: 15,45

Geïnteresseerd? Bestel hier

1 Comment

Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*